luni, 16 august 2010

Umiliți de proprii aleși

Îmi amintesc cu groază de epoca de aur, când îmi „îmbogățeam” vocabularul la rând la pâine și spun că tare a mai fost umilit poporul de către Ceaușescu. Nu apuca lumina să străbată vălul nopții și românul de rând era nevoit să-și ocupe loc la rândul de la pâine.

Ceaușescu a fost ucis, anii au trecut, românul este liber să voteze și în libertatea lui a votat. A votat să nu mai stea la rând la pâine, dar își ocupă loc la rândul de la poștă. Nu, nu așteaptă scrisori, așteaptă amărâta de alocație (40 lei/copil/lună), indemnizația de handicap sau brumuca de pensie pe care votații noștri se pregătesc s-o impoziteze.
Se uscă pâinea pe rafturi pentru că românul își așteaptă pensiuca la poștă.

Domnilor votați, nu trebuie să coborâți în stradă ca să vedeți realitatea în care se îneacă muritorul de rând, v-o arătăm noi. Pe dumneavoastră vă rugăm doar să faceți ceva pozitiv pentru liberul votant.

08:17 AM – rând la poștă

9 comentarii:

  1. da ai dreptate in tot ceea ce ai publicat in acest articol.si stii la ce ma gandeam :pe vremea lui "Ceasca"nici pomana de criza economica (eventual crize de nervi sau crize respiratorii destul de frecvente din cauza combinatului care se pare ca era la apogeu in acea perioada, din minunata si poate de altii regretata Epoca de Aur)poate si pt faptul ca marfa nu apuca sa se altereze pe rafturi ca in ziua de azi cand se face o mare risipa si dinn pacate risipa la produsele alimentare cand multa lume nu isi permite strictul necesar pt un trai decent. Poate am exagerat putin aici cand am spus "trai decent".
    Alex Pop

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex, eu cred ca romanul incearca sa scape de greu dand cu deodorand peste transpiratie. Mai cred ca un exod total ar salva tara noastra de la dezastru, adica sa o lasam vreo 50 de ani sa se linisteasca, iar copiii nostri sa se intoarca si sa inceapa reconstructia. Stiu, nu prea dovedesc maturitate prin ceea ce spun, dar mi-e prea obosit ochiul ca sa mai vad solutii viabile si rapide, asa ca un vis frumos nu-mi strica.

    RăspundețiȘtergere
  3. gand la gand cu bucurie.... azi ma intreba fiica mea cum poate sa ne lase Boc in situatia asta. si i-am explicat cum am stiut, sa inteleaga ca nu e el pe de-a-ntregul vinovat... chiar ma gandeam sa-mi postez parerea personala pe blog, cu riscul sa fiu injurata! si acum citesc cuvintele tale despre ce a fost si ce este! fii binecuvantat. si multumesc pentru comentariile tale, ca intotdeauna, minunate!

    RăspundețiȘtergere
  4. " sa inteleaga ca nu e el pe de-a-ntregul vinovat", te-am citat Elena, incercand sa dezvolt ceea ce ai afirmat:
    1 vinovat sunt si eu ca am avut incredere si am sperat ca le pasa de popor;
    2 vinovati suntem fiecare care dam din mana afirmand ca asa-i romanul;
    3 vinovat este fiecare dintre noi care indreptam aratatorul mainii drepte spre "amiral" si cu stanga scormonim gunoaie care starnesc "mirosuri" neplacute in jurul nostru;
    4 suntem vinovati ca in 20 de ani am uitat ce este altruismul si am uitat sa ne iubim semenul;
    5 suntem vinovati de uciderea pruncilor nenascuti si de cautarea fericirii nefericindu-i pe altii;
    Doresc sa-mi indrept vinovatia traindu-mi clipa ca si cum ar fi ultima. Doamne ajuta-ma!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc pentru ca esti tu.... pentru ca ESTI. si se vde, se simte, pentru cine are urechi de auzit.
    acum intrai sa vad ce ai mai scris si gasesc comentariul... dupa ce aseara mi-am adunat cateva ganduri si-am incropit un articol.
    daca nu as fi crestina, as zice ca-i coincidenta, ca e ciudat... dar asa stiu ca-i un Singur Duh...
    funny, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Ziua !
    ...
    ~
    Da ! A fost ... este !
    Oare CE se vrea de la noi, Oamenii !??
    Să FIM ... sclavi, prin acceptare !
    Sau să devenim OAMENI, prin implicare VIE !
    ... ceva gen: "Eu l-am votat/Eu îl DAU JOS" IMEDIAT ce NU FACE CE A PROMIS !
    Josnic este CEL CE MINTE, nu cel minţit cu bună ştiinţă şi PREMEDITAT !
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Cornelius, nici eu nu cred ca trebuie adoptata solutia precedenta, care a fost barbara si ne-a pus o pata binemeritata in ochii lumii.
    Dar cred in solutii si cred ca inca se mai poate face ceva pentru popor, pana nu-i prea tarziu.
    Romanul este invatat sa rabde, dar nu trebuie incercata limita rabdarii poporului.

    RăspundețiȘtergere
  8. vad ca ai gasit bara comentariilor... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, am gasit-o si am uitat sa-ti mltumesc. Cu scuze pentru intarziere, iti multumesc de ajutor, ca eu m-am cam invartit fara rezultat in acest sens. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

nu ezitati sa va scrieti comentariu aici