duminică, 5 octombrie 2008

Atenţie, pe-aici nu se trece!

Mă întreb de ce trebuia să moară un om ca să vedem neglijenta amplasare a două indicatoare de circulaţie pe străzile băimărene?

În urmă cu ceva timp, fabulam cu un prieten de-al meu şi ne-am propus să ne cumpărăm două maşini din gama rabla, să ieşim în trafic şi undeva pe tronsonul de pe lângă fostul UMM, să ne ciocnim, pentru a trage un semnal de alarmă. N-am apucat, s-a întâmplat ca tragicul neregizat să ne-o ia înainte. Atunci nu văzusem indicatoarele de la trecerea de pietoni, subiectul principal era lipsa unor marcaje provizorii pentru cele două sensuri de circulaţie care s-au înghesuit şi care pe lângă faptul că-s nemarcate, sunt şi înţesate de şanţuri şi tapetate cu pietriş şi nisip, iar unii participanţi la trafic îşi „abandonează” automobilele lângă bordură, pe carosabil. Dar acesta nu mai este un subiect interesant, interesul mi-a fost canalizat spre „trecătoarea împărţită”.

Am încercat să trec strada de câteva ori, prin acea zonă. Pot să spun că mi-am pus viaţa în pericol, dar nu pentru că şoferii erau neatenţi, grăbiţi, răi sau necivilizaţi. Problema era că deşi începeam să traversez sub protecţia indicatorului „trecere de pietoni”, când ajungeam la limita dintre cele două sensuri, nu mai puteam trece, trebuia să aştept până treceau automobilele sau să mă strecor printre acestea. Mă întrebaţi, de ce? Paradoxal, (sau poate nu mai este nimic paradoxal), indicatorul de pe partea cealaltă era la aroxmativ 20 metri, în dreapta, astfel, şoferii de pe celălalt sens nu mai erau obligaţi să-mi dea prioritate. Pentru ei, trecerea de pietoni era undeva cu 20 de metri mai în spate, iar eu eram considerat de aceştia, ori aventurier, ori grăbit, ori nici măcar nu eram observat.

Las concluziile în seama dumneavoastră, dar eu încă sunt îngrozit, că ne trebuie victime pentru a semnala o neglijenţă mare.




marcajele mortii


mulţumesc cip pentru ajutor gazzetarul

2 comentarii:

  1. danut, la adresa asta, gasesti si html-ul pentru filmulet. e in dreapta, la embed. http://www.trilulilu.ro/gazzetarul/9788ea03e1a30a

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc maestre, raman dator. daca-l incarci si pe celalalt filmulet, am sa-l folosesc. cat despre interminabilele lucrari de pe acest tronson si altele, despre obstacolele prezente si nesemnalizate, cred ca n-ar fi rau mediatizate cazurile, pana li se face rau celor responsabili... :) (sunt cam naiv).

    RăspundețiȘtergere

nu ezitati sa va scrieti comentariu aici