vineri, 4 iunie 2010

Pentru o clipă mi-am dorit să fi fost poliţist





Multă aglomeraţie pe strada Şcolii din Baia Mare şi de multe ori este nevoie de încălcări legislative ca să poţi lăsa undeva autoturismul.
Da, dar de aici şi până la impertinenţă, lipsă de bun simţ sau mitocănie, se pare că nu-i drum prea lung.
În una din zilele trecute, un român (la volan) vede parcarea rezervată pentru persoane cu handicap (de pe strada sus amintită), liberă şi ţuşti peste marcajul special. Eu (cu simţ civic), mă adresez şoferului (cu treabă prin zonă), întrebândul dacă-i persoană cu handicap, pentru că maşina nu purta semnul distinctiv. La care el m-a pleznit cu întrebarea: - Ce te interesează, eşti poliţai?

Pentru a preveni confuzia, autovehiculul în cauză, era marca ford siera, bleumarin, "parjolit" de timp și nu numai.

5 comentarii:

  1. in aceste situatii, sugestiva e replica "mi-ai luat locul...ia-mi si handicapul"! insa suntem departe de a intelege cu totii semnificatia ei...pacat! felicitari pt curajul de-a aborda un mitocan!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma gandeam la intrebarea "ce are marcajul special cu politistul?", dar n-am vrut sa deschid alte paranteze. Si o precizare suplimentata, romanul a iesit bombanind din parcare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca semnul inseamna "rezervat pentru persoane cu handicap" omul a parcat perfect regulamentar. Daca insa acel semn inseamna "rezervat pentru persoane cu handicap locomotor"...atunci nu mai comentam. Oricum era frumos sa cobori din masina si sa ii intinzi un catalog cu proteze :D

    RăspundețiȘtergere
  4. George, m-am amuzat de afirmatiile tale cu doua sensuri, dar pe mine ma doare ideea ca nu este un caz singular. Daca vei face o tura prin Baia Mare te vei convinge.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am rezervat dreptul de a sterge comentariile ce se adresau strict imaginii din prezentarea subiectului.

    RăspundețiȘtergere

nu ezitati sa va scrieti comentariu aici